Защо професионалното почистване на мокети е толкова важно?

Професионалното почистване на мокети си заслужава, тъй като експертите по почистване на Carpet.bg използват мощни машини за дълбоко почистване на килими и премахване на мръсотията, замърсяванията и алергените, които не могат да бъдат отстранени с обикновена прахосмукачка. Професионалното почистване на килими може да удължи живота на вашите килими и да ги направи да изглеждат като нови.
Мокетът е предпочитана подова настилка за конферентни зали, коридори, офиси, хотелски стаи, рецепции и други помещения. Може да се намери в почти всеки цвят и дизайн и подобрява външния вид на работната среда, като същевременно действа и като въздушен филтър.


Защо професионалното почистване на мокети е толкова важно?


Много собственици на фирми се чудят защо почистването на меките настилки в офиса е важно. Отговорът е прост - въпреки че мокетите са основна част от повечето офис пространства, осигурявайки комфорт и изолация за служителите, те могат да са и развъдник на бактерии, микроби и алергени, които могат да причинят здравословни проблеми и неразположение.


Защо да изберем професионално почистване на мокет в офиса от Carpet.bg?


Редовното пране е от съществено значение за поддържане на здравето на служителите и бизнеса Ви. Това важи с пълна сила за меките подови настилки в търговски площи, което включва комбинация от дълбоко почистване и поддръжка на килимите, за да се увеличи максимално животът на вашия килим.
Ето няколко причини, поради които да почистим професионално мокетите в офиса:


Подобрява качеството на въздуха в помещението
Мокетът в офиса допринасят за цялостното качество на въздуха в помещенията на вашия обект, а качеството на въздуха оказва значително влияние върху здравето на служителите в офиса и тяхната продуктивност. Ако подовите настилки не се почистват правилно, алергените, мухълът, плесента и замърсителите, които са в килимите, могат да се вдигнат във въздуха и в крайна сметка да бъдат вдишани от Вашите служители.
Професионалното почистване на килими помага да се отстранят повечето от тези замърсители, като по този начин се предпазва качеството на въздуха в помещенията на Вашия обект.


Увеличава продължителността на живота на килимите ви
Редовното почистване, включващо използването на подходящи индустриални почистващи препарати, както и професионални услуги за почистване на килими, несъмнено ще окаже положително въздействие върху продължителността на живота на вашия офис килим. Използването на подходящи почистващи разтвори и инструменти за ежедневно почистване и на професионални услуги за почистване на килими за по-задълбочено дълбоко почистване ще помогне за премахването на всички микроби, алергени, акари, замърсители и петна от килимите ви, като в крайна сметка ще ги запази в по-добро състояние и ще премахне повечето от причините за разрушаване на влакната на килимите с течение на времето.


Подобрен естетически вид на съоръжението
Чистите офис килими спомагат за повишаване на цялостната естетика на помещението. Естетиката на вашия обект оказва голямо влияние върху имиджа на компанията и първите впечатления. Както гостите, така и клиентите обикновено са привлечени от чиста и естетична среда. Осигуряването на чистота на килимите ви помага за разкрасяване на пространството и ще поддържа ангажираността както на клиентите, така и на служителите ви.


Намалени разходи и време за ремонт
Добре поддържаните и чисти килими ще издържат по-дълго от тези, които не се почистват редовно. Това е така, защото влакната не се износват толкова много, което от своя страна гарантира, че негативните ефекти от мръсотията и други замърсявания, като например влошаване на състоянието на влакната, остават под контрол. В крайна сметка това означава по-малко време и пари, изразходвани за ремонт или подмяна на килимите във вашия обект.
Когато почиствате офис килимите и петната и зацапванията незабавно, то те няма да попият в килимите и да станат трудни за почистване или да привлекат още замърсявания. Редовното почистване ще ви отърве от петната, които могат да обезобразят килима.


Спестяване на време
Почистването на всички килими във всеки един обект отнема много време. Когато включите редовната поддръжка на килимите в дневния или седмичния си график за почистване, това намалява общото време, прекарано в опити килимите да изглеждат и миришат като нови.
Когато почиствате петната и зацапванията веднага, те нямат възможност да попият, което затруднява отстраняването им по-късно. А като наемете професионална компания за почистване на търговски килими, която да се погрижи за дълбокото почистване, тя не само носи със себе си опита и подходящото оборудване, но и ви спестява време и разходи за това, че вътрешният ви екип по поддръжката трябва да свърши работата.

Спиране на лентите за движение по килими
Лентите за движение са местата в офиса, където хората ходят най-често. Това са коридорите, вратите и около мебелите. Тези зони са обект на най-голямо движение и поради това са склонни към замърсяване, създавайки "ленти за движение".
По-малко използваните помещения или тези, по които най-малко се ходи, остават чисти и показват малко признаци на износване. Основният начин да предотвратите появата на "ленти за движение" е да сваляте обувките си. Когато обаче работите в офис среда, това не е възможно.
Като алтернатива препоръчваме на входа на всяка стая да се монтира постелка за крака с твърд косъм, която ще отстрани до 70% от замърсяванията от обувките на човека, преди да влезе на килима. Препоръчваме също така на всеки 3 месеца да се посещава професионална фирма за почистване на килими, която да извършва рутинно почистване.

Предимства на почистването на килими в търговски обекти

Почистването на търговски килими има много предимства.

На първо място в списъка са ползите за здравето на служителите и бизнеса ви.
Почистването на търговски килими прониква дълбоко във влакната на килима, за да отстрани мръсотията и бактериите. Това е важно, тъй като мръсотията и микробите са основната причина за болни работници. Процесът на почистване на търговски килими намалява броя на алергените във въздуха на вашия офис. Това води до по-малко кихане, по-малко кашляне, по-малко сълзене на очите и по-малко хрема. Освен това качественото почистване премахва мръсотията и замърсителите от въздуха, като осигурява на служителите ви по-чиста и здравословна среда за дишане.

По-дълъг живот на килима
Почистването на търговски килими също така удължава живота на влакната на килима. С течение на времето мръсотията и замърсяванията могат да износят влакната на килима. При редовно почистване влакната остават здрави и издръжливи. Това спестява на бизнеса ви пари в дългосрочен план.

Поддръжка
Услугата за почистване на търговски килими може да включва и поддръжка на килимите. Всяка добрата компания използва специално оборудване за почистване, за да отстранят мръсотията, която се е утаила във влакната на килима. Така килимът ви ще изглежда свеж и нов години наред.


Колко често трябва да почиствате килимите в офиса?


Повечето експерти са съгласни, че трябва да почиствате килима в офиса си веднъж на шест месеца. Това ще ви помогне да запазите свежия и чист вид на вашия офис. Въпреки това, ако имате голям пешеходен трафик, трябва да почиствате килимите в офиса си на всеки три месеца.
Основно правило, което да следвате, е да почиствате килима си, щом се замърси. Ако имате голям трафик и много замърсявания, трябва да го почиствате по-често.

Почистването на килими в офиса е изключително важно!
Почистването на офис килима може да бъде чудесен начин да поддържате бизнеса си свеж и чист. Чистият килим не само ще изглежда по-подреден, но и ще се усеща приятно под краката ви. Освен това той ще предпази вас и вашите служители от болести и алергени. Освен това ще запази и защити килима ви за години напред, като ви спести пари. Ето защо почистването на офис килими е важно.

Защо да изберем пране на килими от Carpet.bg


От Carpet.bg поемаме целия процес от вземането на Вашия килим от адрес, транспорт, пране, сушене и връщане на Ваш адрес. Ние следваме следните стъпки:
 • Наш диспечер ще Ви даде ден и час, в който бусът ни ще пристигне на Ваш адрес, за да вземе килимът Ви и ще го закара в базата за пране и сушене.
 • Carpet.bg е единствената компания в страната, оборудвана с най-модерни машини на Hamka, гарантиращи най-високо качество на изпирането. Центрофугата премахва около 90% от водата от килима. Това свежда процесът на изцеждане до минимум. В случай, че перете килим през зимата, студеният въздух ще убие останалата част от микробите.
 • Машините ни за сушене с топъл въздух позволяват сушене без досадното прегъване на килимът Ви. Също така позволяват пране и сушене по всяко време на годината, включително есента и зимата.
 • Нашият екип ще достави обратно килима Ви между 3 и 5 работни дни.

За контакти:
ул. „инж. Георги Белов“ 2
(в двора на ВИК)
1712 София
+359 879 801 666
office@carpet.bg

call