Защо да перем килимите си през зимата

От Carpet,bg сме фенове на целогодишното пране на килими – пролет, лято, есен и особено на зимното. Зимното пране на килими е чудесен начин да подобрите качеството на въздуха в стаите, в които прекарвате по-голямата част от времето си. Сигурно мислите, че е най-добре да перете килимите си, когато прекарвате по-малко време вкъщи. Така ще изсъхнат по-бързо и няма да ги изцапате веднага. Помислете обаче - не предпочитате ли да премахнете всички вредни замърсители от килима си, когато ще сте изложени на тях най-много? 

Повечето потребители и собственици на имоти отлагат почистването на килими от декември до март, а много често дори до април. Мотивите са, че с леда и снега е по-добре да се изчака до пролетта.

Да разбием митовете за зимното пране на килими

Носят се слухове, че почистването на прането на килим през зимните месеци е лоша идея, особено в България, известна със снежната си зима. Както всички слухове, и този се основава на няколко идеи, които звучат разумно:

Въпреки че всички тези идеи изглеждат разумни, те не са напълно реални. Почистването на килима ви през зимата не се различава от почистването му през всеки друг сезон. Нека разгледаме.

Дейностите на закрито водят до по-малко замърсяване на килимите

Вярно е, че през зимата сме склонни да оставаме повече вкъщи, заради снега и студа навън. Но това не означава, че върху килимите Ви не се натрупват вредни частици, които трябва да бъдат премахнати. Те може да се появят от готвене и отопление, след влизане от коридора, банята, гаража или двора, както и от Вашия четириног приятел. И всички тези частици  се натрупват именно в килима.

Именно за това е от ключово значение да перете килимите си поне два пъти в годината, а с Carpet.bg може да правите това целогодишно. 

Дейностите на открито ще направят килимите ми отново мръсни

София е известна с мъглата и дъждовете си. А с дъжда идва и калта - предизвикателство за почистването на килимите. Не ги оставяйте мръсни!

Ние не приемаме твърдението, че е безсмислено да почиствате килимите си, след като те просто ще се изцапат отново. От Carpet.bg твърдим, че килимите могат и трябва да се перат целогодишно за максимална хигиена и отлично здраве! 

Килимът няма да изсъхне достатъчно бързо

Няма нужда да оставяте Вашият килим да съхне, тъй като ние от Carpet.bg Ви го връщаме сух и готов за застилане. Високотехнологичното ни оборудване позволява това. Първо, центрофугата на нашите машини премахва около 90% от насъбралата се вода. След това ги оставяме навън да се отцедят. Добре известен факт е, че студеният въздух има антибактериален ефект. Най-накрая използваме професионални сушилни с топъл въздух. Те изсушават перфектно Вашите килими без да ги прегъват. 

Защо да перем килимите си през зимата?

От Carpet.bg смятаме, че има няколко много сериозни причини, поради които трябва да перете килимите си целогодишно и особено през зимата! Почистването на килимите не трябва да се отлага и може да бъде ключов фактор за по-доброто Ви здраве през зимата!

Зимната почивка ще бъде по-приятна с чисти килими

Зимата означава повече уикенди, прекарани в почивка пред телевизора, повече забавления на закрито с приятели и общо желание да се пренесете на дивана (или на пода) с удобна възглавница, за да поиграете с детето или домашния Ви любимец. Това е много по-приятно, когато знаете, че килимът или мокетът, върху който се излежавате, не само изглежда красиво чист, но и че дълбоките нечистотии (мръсотия, бактерии и алергени) са били професионално изпрани!

Предпазване от настинка, грип и други вируси

Зимата е сезонът на грипа, настинките и повечето видове вируси, както и коронавирусът, който просто не иска да си отиде. Целогодишното почистване на килими предпазва Вас и Вашето семейство от повторно заразяване с всякаква форма на вируси и бактерии. Благодарение на целогодишното пране на килими от Carpet.bg може да се презастраховате срещу „повтаряне“ на сезонни вируси, без значение дали е лято или зима. 

Зимни игри

Ако ви се е случвало малките футболисти да тичат вътре след мач в мокро време, а краката им да са целите в кал, докато тичат по новия Ви килим, тогава може би е необходимо незабавно професионално пране. Последвано от правилото "след спорт веднага под душа".

Домашни любимци

Всички обичаме четириногите членове на семейството си. Факт е, обаче, че те допринасят сериозно върху цапането на килима. 

И кучетата, и котките сменят активно козината си през пролетта и есента. Рисковете през зимата са други – кални лапи, купчинки и локвички. В Carpet.bg също обичаме животните и смятаме, че целогодишното пране на килими е от полза на всеки, който има куче, котка, или и двете! 

Защо да изберем целогодишно пране на килими от Carpet.bg

От Carpet.bg поемаме целия процес от вземането на Вашия килим от адрес, транспорт, пране, сушене и връщане на Ваш адрес. Ние следваме следните стъпки:

  • Наш диспечер ще Ви даде ден и час, в който бусът ни ще пристигне на Ваш адрес, за да вземе килимът Ви и ще го закара в базата за пране и сушене.
  • Carpet.bg е единствената компания в страната, оборудвана с най-модерни машини на Hamka, гарантиращи най-високо качество на изпирането. Центрофугата премахва около 90% от водата от килима. Това свежда процесът на изцеждане до минимум. В случай, че перете килим през зимата, студеният въздух ще убие останалата част от микробите. 
  • Машините ни за сушене с топъл въздух позволяват сушене без досадното прегъване на килимът Ви. Също така позволяват пране и сушене по всяко време на годината, включително есента и зимата. 
  • Нашият екип ще достави обратно килима Ви между 3 и 5 работни дни. 

В заключение – защо да перем килимите си целогодишно с Carpet.bg?

И не на последно място – зимата е сезонът на празниците! Чрез възможността за целогодишно пране, Carpet.bg ще се погрижи да посрещнете празниците и гостите върху чисти килими. Или ще се постарае да отстрани щетите от тежко новогодишно парти! 

За контакти:

 ул. „инж. Георги Белов“ 2

(в двора на ВИК)

1712 София

+359 879 801 666

office@carpet.bg 

call