Въпроси и отговори

В услуга на Вас - нашите клиенти, ние ще отговорим на всеки въпрос относно технологията с която разполагаме единствени в България. Понеже ценим Вашето време, сме описали някои от най-често задаваните въпроси. 

На всички останали ще отговорим с удоволствие!

Kаква е разликата между Вашата услуга и прането на авто мивка?
 Основната разлика е в качеството на услугата. Всички процеси при нас са автоматизирани и строго специализирани. Вашият килим никога няма да съхне на улицата със седмици, натрупвайки нови замърсявания и миризми.

Какви машини ползвате за прането на килими?
 Разполагаме с комплекс машини на европейски производител без аналог в България. Намесата на хора в процесите е минимална, което Ви гарантира винаги отличен резултат.

Как точно протича процеса на почистване?
 Процеса на почистване преминава в няколко стъпки. Първо килима се почиства с професионална прахосмукачка за отстраняване твърдите частици. В следващата стъпка килима се поставя в специализирана машината за пране на килими, където преминава през почистване с био-разградим препарат и неколкократно изплакване. Накрая килима се поставя в специализирана цетрофуга, която изцежда водата до 90%.

Къде сушите килимите?
 Килимите се сушат в сушилня с контролирана влажност и температура. Това позволява да ползвате нашите услуги целогодишно.

Какви килими могат да се почистват при Вас?
 Практически всички килими със стабилни цветове. Изключение правят килимите с коприна.

Как мога да проверя дали моя килим е със стабилни цветове?
 Това е много лесно. Натопете бяло памучно парче плат в топла вода и разтъркайте върху килима. Ако има червен цвят, направете теста върху него. Обикновено той е най-проблемен. Ако няма оцветявания по плата, Вашият килим е със стабилни цветове.

Колко бързо можете да почистите един килим?
 За клиентите, които наистина бързат можем да извършим услугата в рамките на 15-20 минути. Разбира се килима няма да е напълно сух. Той ще бъде леко влажен. В зависимост от материята, в домашни условия той ще изсъхне напълно за около 10-20 часа.

Няма да си постилам килима веднага, как да го съхранявам?
 Много важно е възможно най-бързо да отстраните транспортното фолио. То е предназначено единствено да защитава килима при транспорт. Идеално е сухо и проветриво място без пряка слънчева светлина.

call