Какво представлява HOST?

Carpet.bg е единственият за България оторизиран представител на водещата световна компания за пране и поддръжка на мокети с целулозни трици Host.
Почистването на килими и мокети чрез целулозни трици е една от водещите тенденции в почистването на килими в световен мащаб. Продуктите на HOST са биогразградими, не съдържат алергени, като отстраняват в дълбочина акари, плесени и други форми на мръсотия, която се натрупва върху настилки, които се използват по-често. Не предизвикват електростатичност.
И тъй като Host е система за сухо почистване на килими, то почистените повърхности могат да бъдат използвани незабавно. Това го прави перфектен за оживени помещения, като фоайета, коридори, рецепции, конферентни зали, офис помещения и други!

Какво представлява HOST?


HOST и HOST SJ са нежни, естествени продукти, състоящи се от милиони микроскопични абсорбиращи трици. Те са навлажнени с определено количество вода и съдържат съставки на биологична основа. Продуктите HOST съдържат всички необходими съставки за премахване и задържане както на водоразтворимите, така и на мазните замърсявания.

Как да почистваме с целулозни трици?
За най-добри резултати изчистете с продуктите от серията Liberator или Freestyle. Повдигащото действие на насрещно въртящите се четки постига по-добро отстраняване на замърсяването в сравнение с конвенционалните прахосмукачки. Колкото повече суха натрупана мръсотия се отстрани по време на тази процедура, толкова по-добри ще са резултатите от последващия процес на почистване.

След прахосмукачка нанесете HOST върху мръсния килим.
Машината HOST изчетква нагоре, надолу, над и около влакната на килима, така че влиза в контакт с всички повърхности на замърсените влакна и избърсвайки мръсотията. Това изчеткване е като търкане на стена с влажна гъба - с изключение на това, че HOST не капят по повърхността в основата на килима. Така мръсна вода да стига долу.
Когато използвате HOST, вие не губите контрол над влагата и мърсотията във Вашия килим. Триците задържат нечистотията, докато не бъдат отстранени чрез прахосмукачка.

Почиства и предпазва
Килимите не се замърсяват отново толкова бързо, колкото когато се перат, защото няма лепкави остатъци, които да хващат и задържат новата мръсотия, както и защото неконтролираната мръсна влага не може да се върне обратно. Тъй като системата HOST не допринася за повторно замърсяване, редовното почистване с прахосмукачка запазва килимът чист по-дълго.
Системата HOST може да се използва за редовна поддръжка на килими и за периодични дълбоки екстракции на петна.

Почистване на твърди повърхности
Използването на HOST Dry Carpet Cleaner върху твърди повърхности като фугирани плочки или дървени подове също е лесно и бързо. Поставете малко HOST трици, итъркайте ги с машина или друга четка, минете с прахосмукачка или изметете. Гледайте как линиите на фугиращия разтвор просветляват пред очите ви! Може да намерите четки за фугиране за машини HOST Liberators®, Freestyle® и Reliants®.

Защо да почистваме с целулозните трици на Host?


Тъй като Host е система за сухо почистване на килими, триците и машините:

Почистете килима по всяко време на деня, вместо да чакате сградата да затвори.
Не изискват затваряне на помещението по време на почистване. Това позволява почистването на конферентни зали, детски градини, учебни аули, оживени коридори, фоайета и рецепции на хотели да останат отворени и използваеми. За разлика от методите за мокро почистване, които изискват време за съхнене до 12 часа, с Host килимът може да бъде използван както по време, така и веднага след почистване.
Почиствайте килимите по-често, отколкото само през празниците, летните Ви ваканции и в свободното си време. Възможността да почиствате килима по-често ще го поддържа в по-добро състояние и в крайна сметка ще спести пари, като значително намали необходимостта от постоянна смяна на килими.
 • Дълбоко почиства килими и тапицерия, които изсъхват за минути, не за часове, като досега!
 • Host почиства без необходимост от вредни химикали и разтворители с остра миризма.
 • Без риск от свиване на килима или загуба на цвят!
 • Препоръчва се за страдащите от астма, тъй като помага за премахване на акари и алергени. По килимите може да се ходи веднага след почистване.
 • Напълно безопасен за деца и домашни любимци, нежен към килимите и одобрен от Woolsafe.
 • Host е единствената био система за сухо почистване на килими в света.
 • Host не е опасен за здравето и околната среда.
 • Host е биоразградим.


Host е екологичен продукт


Host е пионер и водеща международна марка за иновации в екологични почистващи продукти и енергоспестяващи решения за технологии за почистване на килими и тапицерии.
 • Host е със сертификат Green Seal и е одобрен от WoolSafe. Сертифициран от USDA 100% био-предпочитан продукт
 • Направен от естествени съставки, които са напълно биоразградими
 • Контролира влагата и статичното електричество.
 • Използва по-малко от чаена лъжичка вода на квадратен метър за почистване на килим и 97% по-малко вода от типичната система за мокро почистване на килими. Освен това използва 93% по-малко влага от типичната система за мокро почистване на тапицерия
 • Не е необходимо да се използват системи за централно отопление за сушене на килима
 • Без престой, без мокри килими и без периоди на спиране на всякакво движение
 • Без вредни химикали или неприятно миришещи разтворители
 • Килимите не се свиват и не губят цвят.
 • Няма бързо повторно замърсяване, обикновено причинено от опасни лепкави препарати за мокро почистване, оставени в килимите.

Защо да изберем пране на килими от Carpet.bg


От Carpet.bg поемаме целия процес от вземането на Вашия килим от адрес, транспорт, пране, сушене и връщане на Ваш адрес. Ние следваме следните стъпки:
 • Наш диспечер ще Ви даде ден и час, в който бусът ни ще пристигне на Ваш адрес, за да вземе килимът Ви и ще го закара в базата за пране и сушене.
 • Carpet.bg е единствената компания в страната, оборудвана с най-модерни машини на Hamka, гарантиращи най-високо качество на изпирането. Центрофугата премахва около 90% от водата от килима. Това свежда процесът на изцеждане до минимум. В случай, че перете килим през зимата, студеният въздух ще убие останалата част от микробите.
 • Машините ни за сушене с топъл въздух позволяват сушене без досадното прегъване на килимът Ви. Също така позволяват пране и сушене по всяко време на годината, включително есента и зимата.
 • Нашият екип ще достави обратно килима Ви между 3 и 5 работни дни.

За контакти:
ул. „инж. Георги Белов“ 2
(в двора на ВИК)
1712 София
+359 879 801 666
office@carpet.bg

call