Как да почистите килима в домашни условия

Как да действаме в домашни условия

Петно - как да действаме

Петна от Вино, кетчуп, готвено, сосове, стъпки от кал и сокове – килимите са видели всичко!

Когато се сблъскаме с ново петно върху килима първата ни реакция е да вземем гъбата и да ратъркаме хубавичко. Но, пощадете килима и първо се информирайте от какво е изработен и какъв е състава на материалите в него, защото правилната стратегия за почистването може да предопредели крайния изход от войната с петната.

Има наистина различни методи за най-добро почистване на различните видове петна върху килима . Но преди да стигнем до това има някои универсални правила, които се прилагат за почистване на килима:
1. Отстранете петното колкото може по –бързо. Разбира се най-добре е никога да не се стига до петна, но тогава, когато неизбежното е станало, постарайте се да действате веднага.
2. Преди да почнете да почиствате попийте колкото можете повече с гъба или кърпа без да разтривате и да разпространявате петното върху по-голяма площ. Винаги използвайте вертикални движения- натиск и отдръпване нагоре .
3. За почистване използвайте колкото може по-малко от почистващия продукт. Не нанасяйте без да сте се уверили, че почистващият продукт е подходящ за състава на материалите, от които е изработен Вашият килим.
4. Едни от най-подходящите материали за почистване е малко обикновен сапун и вода, като се стараете да почиствате само върху петното.
5. Изсушете добре. Използвайте суха кърпа, а за допълнение можете да използвате вентилатор или сешоар.
6. Не оставяйте килима влажен, защото влажното петно ще събере допълнително прах или други замърсители и може да се разрасне.

Има и друго решение как да почистите Вашият килим перфектно - машинно да изперете килимите . 

За контакти:
ул. „инж. Георги Белов“ 2
(в двора на ВИК)
1712 София
+359 879 801 666
office@carpet.bg

call